به گزارش خبرنگار مهر، یوسف رشیدی در نشست خبری آسیب شناسی وضعیت آلودگی هوای کلانشهر تهران که روز دوشنبه برگزار شد، گفت: عقب ماندگی در بحث آلودگی هوا به ویژه در مورد خودروها و سوخت بیش از سایر بخشهاست و در این زمینه نمیتوانیم طی یک دوره زمانی کوتاه وضعیت آب و هوا را به شرایط مطلوب برسانیم.
وی افزود: کنترل و کاهش آلودگی هوا از جمله برنامههای اصلی سازمان حفاظت محیط زیست است و در این زمینه تمام سیاستهایمان را به تعامل با دستگاهها و مباحث کارشناسی، علمی و اجرایی متمرکز کردهایم.
رشیدی با اعلام اینکه سال آینده استفاده از سوخت یورو 4 الزامی است گفت: از خردادماه سال آینده در صورت عدم استفاده از این نوع سوخت شمارهگذاری خودروها انجام نمیشود.
سرپرست دفتر بررسی اقلیم و آلودگی هوای سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه اگر وزارت نفت نمیتواند سوخت استاندارد را به کشور وارد کند میتوانیم در زمینه واردات سوخت در بحث بنزینی و دیزلی ورود کنیم تصریح کرد: اگر پول بابت واردات بنزین و سایر سوختها پرداخت نکنیم باید اعتباراتمان را به داروهای سرطانی اختصاص دهیم و این در حالی است که موضوع اول قابل بهبود بوده اما بهبود موضوع دوم امکانپذیر نیست.
وی در مورد نقش بسزای موتورسیکلتها در روند آلودگی بیش از حد هوای تهران نیز اظهار کرد: تقریبا از سال 82 تردد و تولید موتورسیکلت دوزمانه ممنوع شده و هم اکنون تمامی موتورسیکلتهای تولیدی چهار زمانه هستند اما به دلیل کاربراتوری بودن سطح کیفیشان پایین است و به طور متوسط شش یا هفت گرم آلودگی برای هوا در پی دارند.
به گفته رشیدی از نیمه دوم سال آینده سطح استانداردسازی موتورسیکلت سخت تر خواهد شد و در این زمینه تصمیم گیریهای لازم در دستور کار قرار گرفته است.
وی در ادامه در پاسخ به برنامه ریزیهای لازم در مورد هجوم سالیانه ریزگردها به کشور گفت: هم اکنون رئیس سازمان حفاظت محیط به همراه گروهی در عراق حضور یافتند تا با تعامل با مسئولان آن کشور در مورد جلوگیری از ورود ریزگردها به کشور و مدیریت آن تصمیم گیری کنند.
سرپرست دفتر بررسی اقلیم و آلودگی هوای سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه کانون اصلی هجوم ریزگردها در عراق وجود دارد خاطر نشان کرد: زمینهای کشاورزی رها شده و تالابها و رودهای خشک شده کانون اصلی ریزگردها هستند بنابراین امید داریم در یک تعامل دو جانبه در مورد مدیریت تهاجم ریزگردها به توافق برسیم.رشیدی افزود: کشور عراق از نظر منابع آبی که دارای تاثیر بسزایی بر کانونهای ریزگرد است مشکلی ندارد بلکه در مدیریت این موضوع دچار نقص است بنابراین خانم ابتکار به همراه گروهی به عراق رفته تا در زمینه مدیریت این موضوع به توافق برسند.
اطلاع از وضعیت کیفی هوای تهران به صورت لحظهای امکانپذیر شد
در این نشست سامانه برخط اطلاع رسانی آلودگی هوا (سامانه کنترل کیفیت هوای تهران) رونمایی شد و در این صورت امکان اطلاع از وضعیت کیفی هوای تهران برای شهروندان به صورت لحظهای از طریق وب سایت میسر شد.
مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوا نیز در این نشست در مورد جزئیات استفاده از این وب سایت برای شهروندان تهرانی گفت: کلیه شهروندان میتوانند از طریق وب سایت air.tehran.ir/airnow به صورت لحظهای از وضعیت کیفی هوای منطقه خود و سایر مناطق مطلع شوند و این در حالیست که این سامانه دارای 23 ایستگاه کنترل کیفی هواست.
وحید حسینی افزود: علاوه بر این دادههای 10 سال کیفیت هوای تهران بر روی این سامانه قرار میگیرد و این در حالی است که شهروندان میتوانند در صورت هرگونه اشکال با برقراری تماس مسئولان ذی ربط را مطلع کنند.
مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوا با بیان اینکه 150 هزار خودروی دیزلی بدون هیچگونه نظارتی در حال تردد هستند بیان کرد: شهرداری در برنامههای خود ابتدا ناوگان حمل و نقل خود را در اولویت قرار داده و پس از آن به منظور بهبود شرایط کیفی هوا ناوگان خصوصی را در دستور کار قرار داده است.
حسینی کنترل آلایندگی دیزلی را از جمله برنامههای مهم کلانشهرهای بزرگ در سراسر دنیا دانست و گفت: امیدواریم سال آینده بتوانیم مینیبوسهای فرسوده را که با بیش از 30 سال سابقه در حال تردد در سطح شهر هستند تعیین تکلیف کنیم.
وی همچنین از طرح پایلوت موتورسیکلتهای برقی خبر داد و اظهار کرد: تردد موتورسیکلتها معضل اساسی کلانشهرهای تهران است و باید با برنامهریزی اساسی در مورد این مساله تصمیمگیری شود.
مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوا با بیان اینکه وضعیت سوخت در دو سال گذشته از نظر کیفی بسیار بهبود یافته گفت: معضل اصلی ما محتوای گوگرد دیزلی در سوخت خودروهای دیزلی است و در این زمینه با سطح یورو 4 فاصله داریم بنابراین نیازمند کم شدن گوگرد در سوخت کشور هستیم.
تاریخ مخابره : ۱۳۹۲/۱۱/۱۴
نظرات شما عزیزان: